Når forholdet er i krise

Mange mennesker lever i forhold som reelt er i dyb krise. Og det kan virke fuldstændig håbløst at være i en mere og mere håbløs situation med den man elsker. På et tidspunkt bliver det som regel så slemt, at man må reagere, og så ender det nogen gange med en kæmpekonflikt og to dybt sårede sjæle i afmagt.

Men sådan behøver det ikke at være, du kan vælge en anden vej.

Hvad vil du bruge det til?

I enhver situation hvor du oplever usikkerhed, må du træffe et valg om hvad du vil have ud af det. Hvad vil jeg have ud af det? Hvad skal det bruges til? At beslutte sig for målet hører til i starten af en proces, for det vil afgøre hvad der kommer ud af det.

Hvis du ikke sætter målet, så dine negative overbevisninger sætte det for dig. Og det vil ikke være et formål som du bryder dig om. Egoet vil bruge det til at vise at du ikke er værdig, at du ikke er god nok, at du har fejlet, at du bør ændre dig, etc. Det vil bruge det til at gøre dig lille, og styrke den frygt og skyld i dig som holder dig adskilt fra kærligheden.

Så hvad vil du bruge krisen til? Hvad ønsker du at der skal komme ud af det? Vil du bruge den til at komme tættere på din partner? Så er det formålet, og det vil ske. Vil du bruge den til at løsrive dig fra din partner? Så er det formålet, og det vil ske. Vil du bruge den til at lære noget om dig selv som løfter dig? Så er det formålet, og det vil ske,

Pointen er, at I hvilken som helst situation hvor du aktivt beslutter dig for hvad der skal komme ud af det, så sker der det, at situationens formål, bliver det samme som det formål du har sat. Alt du oplever i verden er læringsredskaber, så hvad vil du lære? Hvad vil du have ud af det?

Hvad skal du tilgive i dig selv?

Den anden ting du må gøre i en krise er, at bede om hjælp til at få vist hvad du skal tilgive i dig selv. Hvis en situation gør dig urolig, så er det fordi den rammer et ømt punkt i dig. Den peger på noget du mangler at tilgive i dig selv.

Du har en overbevisning i dit sind, som du skal tilgive, og det som din partner gør ved dig projicerer du ind i den overbevisning. Det kan f.eks være, at “det altid er din skyld”, at “din opgave er at gøre andre glade”, at “du ikke er god nok”. Det er den type overbevisninger der kommer op til overfladen når du er i krise med en der står der nær.

Du bliver usårlig

Hvis du kan udføre de to step; beslut dig for hvad det skal bruges til, og tilgive det som det peger på i dig, så sker der noget fantastisk. Du bliver usårlig!

Du bliver kun påvirket af krisen fordi du tror at du kan angribes. Og du tror på det fordi situationen misbruges af egoet til at bekræfte alle dine selvudslettende overbevisninger.

Men når du tager ejerskab til formålet, og du tilgiver det som kommer op hos dig selv, så påvirkes du ikke længere af krisen, og du ser den nu i klarhed. Og klarheden bringer forløsning som opløser krisen på den måde som er mest kærlig for dig.

Coaching -->