Hvad er soningen?

Kort fortalt er soningen Helligåndens plan for frelse. Det er den plan som fører os ud af frygten og tilbage til Kærligheden som er vores eneste sandhed. Vi oplever at leve i en verden hvor vores enhed med Gud er erstattet af adskillelse fra ham, og hvor Kærligheden er erstattet af frygt, mangel, sygdom, etc. Vi lever grundlæggende i en illusion for kun det Gud har skabt er sandt, og Han har ikke skabt andet end Kærlighed. Soningen vækker os af drømmen om adskillelse, og minder os om hvem vi er i sandhed.

Soningen åbner for miraklet, som er Guds kommunikation til sine børn. Frygtens funktion er at spærre for miraklet, og derfor må frygten ophæves i vores sind, så vi kan genetablere kommunikationen med vores kilde.

Jesus leder soningen, for han var den første der accepterede den. Han siger til os, at vi det eneste vi behøver at gøre er, at acceptere soningen, og det gør vi ved at erkende, at vi ikke ønsker frygten, og ved at erkende vores egen og andres uskyld. Det er derfor tilgivelse er vigtigt, for hvordan kan vi acceptere uskylden hvis vi tror på skyld. Tilgivelse ophæver skylden, og det gør os i stand til at acceptere soningen for os selv.

Et sind der tror på skyld kan ikke acceptere soningen, for man kan ikke både tro på skyld og uskyld, for i sandhed kan disse ikke eksistere samtidig. Derfor starter det altid med at man opdager behovet for at opløse alle sine skyldbaserede overbevisninger, det er essensen af tilgivelse. Jo mere du selv renser dit sind gennem tilgivelse, jo mere åbner du for kommunikationen med Gud, og dermed for soningen.

Soningen udgør i sin helhed en kæde af mirakler som stråler gennem de sjæle som har accepteret soningen, og således har valgt kærligheden for sig selv og for alle andre.

Når du har accepteret soningen gennem din tilgivelse, så starter der en renselsesproces som Jesus udfører som ophæver al skyld i tidligere liv og alle mulige fremtidige liv. Dit arkiv “swipes” clean, og tilbage er kun den version af dig som Gud skabte - dit sande selv.

Grunden til at vi selv skal acceptere soningen er, at ingen kan tvinge os til noget vi ikke vil. Den eneste der kan ophæve frygten i dit sind er dig, for det var dig der accepterede den, og din vilje vil altid ske. Du er beslutningstageren, ingen kan tvinge dig til noget. Derfor skal du acceptere soningen for dig selv, for sådan tillader du miraklet at ske.

På engelsk hedder soningen “atonement”, som indikerer “opstigning” og “at blive eet igen”. Som med så mange andre ord, så har den danske oversættelse en energi som ikke modsvarer den engelske. Soning forbindes på dansk ofte med “at man skal sone sin synder”, men det er en helt forkert energi, for essensen af soningen er at erkende at der ikke er nogen synd.

Coaching -->