Den perfekte verden

Ideen om at verden er perfekt, kan virke absurd og tåbelig når man umiddelbart præsenteres for påstanden. For verden ser ud til at være fyldt med uretfærdighed, had og frygt. Og selvom der også er kærlighed, så vil de fleste nok mene, at verden er langtfra perfekt

 
 

Men verden er perfekt. Alt hvad du oplever i verden, uanset om det er godt, skidt eller neutralt, er perfekt. Også selvom du tænker noget andet.

Et Kursus i Mirakler siger, at verden er forkert opfattelse. Eller sagt på en anden måde; den måde vi ser verden på, er en misforståelse. Vi opfatter ganske enkelt ikke verden korrekt.

Vi tror, at vi opfatter den korrekt, og fordi vi tror det, så er det også den oplevelse vi har. Og når nogen så kommer med en påstand om, at du har misforstået det, så vil alt i dig sige, at det ikke kan være sandt, for det strider jo mod det du tror. 

Når man står i den situation, så er der to veje man kan gå. Man kan enten gå i opposition, og kæmpe for det man tror på. Man kan kæmpe for at få ret. Den anden mulighed handler om at stoppe op, og tillade sig selv at lytte et øjeblik. At prøve at forstå det budskab som ligger bag påstanden, og måske være parat til at slippe din overbevisning om verden, og tage en ny helt anderledes overbevisning til dig.

Indtil du erkender, at verden er noget andet end du troede, vil du opleve, at den er urimelig. Den vil for altid være uperfekt, indtil den dag hvor du erkender hvad den er, så bliver den perfekt, og du opdager din egen power til at forme verden, som du ønsker den. 

Når du ser verden som uperfekt, så er du hjælpeløs. Når du ser dens perfektion, så er du almægtig.

Hvad er verden?

Så hvad er verden? Hvad ser du når du kigger ud i verden? Du ser en komplet verden fyldt med mennesker, dyr, huse, veje og alt andet der udgør din verden. Du kigger op i nattehimlen og ser stjerner og hele universet, og det minder dig om hvor uendelig stor denne verden ser ud til at være, og hvor lille du selv er i dette gigantiske setup.

Du kigger på de mennesker, der er i din verden, og du ser individer som lever deres liv. De fødes, de lever og de dør. Du er en af dem, du er en blandt mange, en blandt milliarder af individer.

Du ser på al den frygt, der fylder verden. Du ser uretfærdigheden, du ser uligheden, og den minder dig om, at verden er fyldt med paradokser og udfordringer. Den er fyldt med ting, som du ville ønske var anderledes end du oplever dem. Måske ville du ønske at alle var lige, men du oplever ulighed. Måske ville du ønske at verdens værdier var lige fordelt, men du oplever at nogle får mere end andre. Måske ville du ønske en verden uden had og overgreb, men du oplever, at verden er fyldt med had og overgreb. Måske ville du ønske, at der kun var kærlighed i din verden, men du ser had og frygt hver gang du tænder for nyhederne.

Er det den verden du ser? Eller måske noget, der minder om det?

Hvordan kan det være perfekt?

Opfattelse

Hvordan ved du, at din forståelse af verden er sand? Måske fordi du kan se den, du kan høre den, du kan mærke den, og du kan også smage på den. Du oplever verden gennem dine sanser, men hvordan ved du hvad det er du ser? Hvor får den viden fra?

Når du ser på et træ, hvordan ved du så, at det er et træ? Når du smager en gulerod, hvordan ved du så, at det er en gulerod? Når du kigger op på stjernerne på nattehimlen, hvordan ved du så, at det er stjerner?

Det er din opfattelse, som fortæller dig hvad du ser. Og din opfattelse dannes af dine overbevisninger, og dine overbevisninger skabes af det du tror er sandt. Nogen har på et tidspunkt fortalt dig, at det er et træ, og du har accepteret det som sandt, og derfor er det kodet ind i din forståelse af verden, at det du kigger på er et træ. Det samme gælder for alt andet. 

Men det gælder ikke kun for de fysiske ting du oplever i verden, det gælder også for dine meninger om det du oplever. Når du føler dig uretfærdigt behandlet, så er det din opfattelse som fortæller dig, at du er blevet uretfærdigt behandlet. Du har haft en oplevelse som, baseret på dine overbevisninger, betyder, at du er blevet uretfærdigt behandlet, og derfor er det sandt for dig.  Hver gang du har en mening om det du oplever, så er det din opfattelse som fortæller dig hvad din mening er.

Når du ser og oplever alt gennem din opfattelse, så betyder det, at du ser og oplever alt gennem dine overbevisninger. Dine overbevisninger kan kun eksistere hvis de fortsat er sande for dig, og derfor søger de hele tiden at bekræfte sig selv. Det betyder i praksis, at det du ser gennem din opfattelse, altid vil understøtte dine overbevisninger, for ellers ville de jo ikke længere være sande.

Hvordan ville du se et træ uden din opfattelse? Hvordan ville du se verden uden din opfattelse. 

Du ser alt gennem din opfattelse, og din opfattelse sørger for, at det du ser altid vil støtte det du allerede tror. Og hver gang du ser det du tror afspejlet i verden, så styrker du din tro på det. Og således forankres du mere og mere i den sandhed du selv har lavet. Og de fleste mennesker er fuldstændigt ubevidste om denne selvforstærkende mekanisme, som fastlåser dem mere og mere i nogle bestemte overbevisninger.

Din opfattelse er ikke sandhed, det er bare din version af sandheden, og det er derfor verden er falsk opfattelse.

Bevidsthed

Det eneste vi kan være bevidste om er bevidsthed, og der eksisterer intet som ikke er bevidsthed. Alt sker i dit sind, alt udspiller sig i din bevidsthed. Den verden du oplever er en projektion i dit sind. 

Der er ingen fysisk verden, selvom du har en oplevelse af en fysisk verden. Det du oplever er en projektion i din bevidsthed af en sindstilstand, som er et perfekt match til dine overbevisninger. 

Skabelsen er ikke fysisk, den er et sæt af sindstilstande, som udspiller sig som en oplevelse i din bevidsthed, og du vælger oplevelse ved at vælge din sindstilstand. Og du vælger sindstilstand ved at ændre det du tror. Du ændrer dine overbevisninger, og dermed vælger du en ny sindstilstand, og dermed har du også valgt en ny projektion. Du har skiftet verden, blot ved at ændre mening.

Jo mere sande dine overbevisninger er, jo mere vågner du i drømmen, og jo mere du vågner, jo tættere er du på at kunne erkende din situation, og at se sandheden.

Når du vågner i drømmen, så skifter du til at vælge din sindstilstand bevidst fremfor ubevidst. Og du forstår betydning af, at tilgive alt det du tror, for jo mere du slipper dine overbevisninger, jo mere lever du i sandheden.

Du går fra at være drømmer til at være skaber, for når du er bevidst, så skaber du de oplevelser som afspejler dine sande ønsker. 

Alt kommer fra dig

Alt hvad du oplever kommer fra dig selv, for det spejler den sindstilstand, du har valgt med dine overbevisninger. Du er en sjæl, der observerer bevidstheden, og du oplever det, som udspiller sig i den. Men du vælger også selv hvad du vil opleve. 

Verden er et spejl

Verden er perfekt fordi den altid er et perfekt spejl af den sindstilstand du har valgt. Den kan ikke være andet, og den bliver ikke anderledes før du ændrer det du tror. 

Så hvis du synes verden er uperfekt, så er det dig selv, du synes er uperfekt. Hvis du ikke er tilfreds med verden, så er det dig selv du er utilfreds med. Hvis du vil ændre verden, så er det dig selv du må ændre. 

Det giver ikke mening at ændre spejlbilledet, du må ændre det som står foran spejlet.

Verden giver dig altid hvad du ønsker

Verden giver dig altid det, som du ser som sandt for dig. Hvis du tror, at du altid vil mangle, så vil du opleve en verden, hvor du mangler. Hvis du tror, du ikke er god nok, så vil du opleve en verden hvor du ikke er god nok. Hvis du tror, at du er offer for verden, så vil du opleve en verden hvor du er offer.  Verden giver dig altid, det du ønsker, for den giver dig altid det, som du oplever som sandt for dig. 

Du får altid den oplevelse du beder om. Altid.

Verden er et spejl af dig. Det du tror, vil du opleve. Måske kan du ikke genkende, at det var dig selv der ønskede det. Men måske kan du huske at du følte dig hjælpeløs, og derfor oplever du nu, at du er hjælpeløs. Måske husker du, at du så dig selv som magtesløs, og derfor oplever du nu magtesløshed. 

Du sår og du høster

Det grundlæggende princip er, at du høster det du sår. Når du sår et korn, så får du en mark, og sådan er det også i bevidstheden; du får alt igen 100-fold. Hvis du sår et korn af afmagt, så oplever du det 100-fold i din verden, for du har sået en mark med afmagt, og du høster som du sår.

En anden måde at beskrive det samme princip på, er, at du får det du giver. Du giver altid det du er, og det du er defineres af dine overbevisninger. 
Når du er hadefuld, så vil du opleve had. Når du føler afmagt, så vil du opleve afmagt. Du høster som du sår. 

Verden som læringsredskab

Du giver det du er, og verden afspejler altid det, du giver. Derfor er verden perfekt, for den er altid et perfekt spejl af dit sind. Det er dens funktion.

Oplever du noget i verden som ikke gør dig glad, så tilgiv verden, for den er uden skyld. Kig istedet på dig selv, og spørg hvad det er du tror, som fremkalder den oplevelse i din verden. Hvis du vil ændre oplevelsen, så må du ændre det du tror. Når du ændrer dig, så ændres verden også, for spejlbilledet må nødvendigvis afspejle det nye dig.

Når du er bevidst om hvordan dette fungerer, så bliver din verden et læringsredskab. Du bruger verden til at forstå dig selv, og du ser din egen personlige udvikling i det du oplever i verden. 

Jo mere du er i fred med verden, jo mere er du i fred med dig selv. Jo mere du tilgiver verden for det, den aldrig var, jo mere tilgiver du dig selv. Og jo mere du slipper dine gamle overbevisninger, jo mere almægtig bliver du.

Du bliver almægtig

Jo mere du rydder op i dine egne overbevisninger, jo mere almægtig bliver du. For du opdager, at du selv bestemmer hvad du vil opleve i verden, du kan skabe en hvilken som helst oplevelse du vil. 

Du har altid selv skabt den verden du oplever, gennem dine overbevisninger. Men du har gjort det ubevidst. Når du vågner af din ubevidste søvn, så genfødes du som et spejl af din skaber; du bliver skaber af din egen verden.  Når du mestrer dit sind, og du har sluppet alle ubevidste overbevisninger, så bliver du almægtig.

Kig på din verden

Hvad ser du? Hvad vil du ændre? Hvad tror du, som skaber den oplevelse? Er det en overbevisning som du vil holde fast i? 

Hvad skal du så for at være tilfreds med din høst?


Coaching -->