Autencitet

Verden er under forandring, og vi er som menneskehed under transformation mod at realisere vores sande selv i den verden vi oplever. De grundlæggende værdier er autencitet og bæredygtighed, og vil du bruge verden som en måde at udvikle dig på, så må du træde ind i den energi, som de to grundværdier repræsenterer.

 
 

Som individ udfordres du på at udforske og leve din sandhed. Som samfund oplever vi, at alt, hvad der ikke handler om det fælles bedste, falder bort på den ene eller anden måde. 

Som individer har vi basalt set to reaktionsmuligheder; vi kan lade os opsluge af frygten eller vi kan vokse som individ. 

Hvis du vælger at vokse med udviklingen, så må du have en intention om at være autentisk, for når du er det, så lever du din sandhed i verden.

At være autentisk

For et menneske med integritet er der sammenhæng mellem det, som vedkommende tænker, siger og gør. Man er til at stole på.

For et autentisk menneske er der sammenhæng mellem vedkommendes spirituelle sandhed og det, som vedkommende siger, tænker og gør. Man er ægte.

Begge dele er en del af det hele menneske, men autencitet handler ikke bare om at have integritet, også om at udleve sin sandhed i alt hvad man tænker, siger og gør.

Det autentiske menneske mærker efter, om det han står overfor er i overensstemmelse med hans sandhed, og afviser alt som ikke er det.

Man ved intuitivt om det er sandt, og man accepterer det kun i sin verden, hvis det er. 

Selvrealisering

Udviklingen kan ses gennem Maslows teori om selvrealisering. Du har sikkert på et tidspunkt mødt Maslows behovspyramide. Han siger, at vi som mennesker har 5 niveauer af behov som må være opfyldt før vi oplever at være hele mennesker. 

De to nederste behov i pyramiden handler om fysisk sikkerhed og tryghed. Det er helt basalt; vi skal opleve at være trygge i vores fysiske omgivelser før vi overhovedet kan udvikle os. Hvis vi pludselig oplever, at vi er truet på det helt basale, så bliver vi som dyr, der kæmper for at få sikkerhed. Et moderne eksempel på det er, at folk hamstrer hvis de pludselig tror, at der kan opstå mangel i butikkerne. Vi bliver ret primitive i vores tilgang til verden, og helheden fylder intet i det sind, som føler sig truet på de basale behov. 

Når de behov er dækket, så handler det næste udviklingstrin om vores sociale behov. Det er behovet for at være en del af en gruppe, f.eks en familie eller en arbejdsplads. 

Det fjerde udviklingstrin handler om vores egoistiske behov. Her handler det om at udleve egoets ideer om hvad du har brug for. Det handler f.eks om din karriere, eller andre lignende ting, hvor fokus er på at løfte dine egoistiske behov. 

Det sidste trin er selvrealisering, og det er det trin vi nu alle udfordres på at træde op på. 

Set fra det egoistiske niveau, så virker det som om man allerede har realiseret sig selv. Man har fået drømmejobbet, har en god hyre, har villa, volvo og vovse. Man tror, at man allerede er i mål. Men det er langtfra sandt, og hvis man skal erkende det, så må man opleve direkte, at jobbet, villaen, volvoen og vovsen slet ikke stiller dig tilfreds som menneske, eller du må opleve, at disse ting falder væk, så du tvinges til at kigge i en anden retning.

Selvrealisering handler ikke om dine ego-mål, det handler om at udleve din sandhed, og det har intet med egoet at gøre.  Når du realiserer egoet, så løfter du dig selv på bekostning af helheden. Når du du realiserer din sandhed, så løfter du helheden, og dermed dig selv. Den tilgang er en selvmodsigelse for det sind, som er i ego, men det er den sandhed, som må erkendes, før du kan gå til det næste udviklingstrin. Du må transcendere egoet.

Erkendelsen kommer når du oplever kaldet efter at blive et helt menneske. Når du opdager, at ego-målene intet gav dig, og du begynder at kigge indad, og mærke efter hvad du virkelig ønsker.

Sandheden guider hele tiden

Bag ved alle dine egotanker findes sandheden. Den er der hele tiden, og den fortæller dig konstant, hvad der er sandt for dig. 

Din indre sandhed er langt mere nuanceret end vi forstår. Vi er alle unikke i det sæt af forudsætninger vi har med os på sjæleniveau. Og vi har alle nogle bestemte ting vi skal udleve, før vi oplever at føle os som hele mennesker. 

Den fysiske verden, og din krop, er ikke din sandhed, men de udgør de elementer som du p.t. kan bruge til at udleve din sandhed. Din krop og den verden du oplever, er remedier du kan bruge til at udleve din sandhed. 

Når du lærer at lytte til din indre sandhed, så vil du opdage, at den altid er med dig. Og når du opdager, at du får opfyldt alle dine behov ved at følge den, så er du ved at være klar til næste skridt; at ignorere alt, der ikke er sandt.

At leve i sandheden

Det menneske som lever i sandheden, tænker, siger og gør kun det som er i overensstemmelse med den indre sandhed som man hører og mærker.

Uanset hvad man præsenteres for i verden, så søger man automatisk vejledning i sandheden. Man mærker efter om det er sandt eller ej. Og man afviser alt hvad der ikke er sandt. 

Man oplever ikke tvivl, frygt eller skyld, for de findes ikke i sandheden. Du kan kun opleve tvivl, frygt eller skyld hvis du lytter til egoet eller til verdens ideer om hvad du skal. Og dermed ved du også automatisk hvornår du har glemt sandheden, for så mærker du igen tvivl, frygt og skyld.

Når du lever i din sandhed, så er du automatisk autentisk. Det sekund du forlader sandheden mister du din autencitet, og du er tilbage i den illusoriske oplevelse af tvivl, frygt og skyld. 

Kun selve overgangen til sandheden er svær, for egoet vil forsøge at skræmme dig. Men når du har oplevet sandheden, så er du i stand til at vælge det, som er mest kærligt for dig selv. Og så bliver egoet en hjælper, for tvivlen, frygten og skylden hjælper dig til at se hvornår du har forladt din sandhed.

Der er mange sandheder i verden

Det som er sandt for dig behøver ikke at være det for andre. Vi har forskellige kvaliteter med os som skal udleves, og derfor har vi også forskellige veje at udleve det i verden. For nogen kan det være fuldstændigt afgørende, at have en god familierelation, fordi det er en del af deres præference at opleve det. For andre kan personlig frihed være afgørende,  fordi det er en del af deres præference at opleve det. Vi er forskellige i vores oplevelse af, hvad der er sandt for os, fordi vi har forskellige præferencer på sjælsniveau.

Dette kan forstås på en anden måde. Vi er alle sat i verden for at opleve skabelsen, og vi oplever den ved at udleve den med vores individuelle præferencer, og dermed opleves alle tænkelige versioner af skabelsen. Vi er alle en del af skaberen, som udlever sin skabelse gennem os, gennem vores individualitet.

Derfor er det autentiske menneske også altid unikt, fordi vi alle er unikke i vores tilgang til oplevelsen af skabelsen.

Lad autenciteten lyse gennem dig

Når du lever et autentisk liv, så opdager du, at sandheden ikke bare guider dig. Du opdager, at den også inspirerer dig, til at gå den vej i livet, som fører dig til udlevelsen af din sandhed. Du modtager inspiration, og du får hjælp til at udføre den. Det kommer automatisk til dig, og jo mere du følger inspirationen, jo mere er du opmærksom på den, jo mere opdager du, at det er godt for dig at følge den. Tvivl, frygt og skyld afløses nu af beslutsomhed, frygtløshed og glæde, for jo mere du har tillid til din guidance, jo mere vokser disse følelser i dig.

Men den lyser også gennem dig, og alle andre mærker dit lys. 

For nogen er det autentiske menneske skræmmende, fordi det minder dem om at de har fornægtet deres egen sandhed. Disse mennesker vil forlade dig, de vil ikke længere være en del af din verden. Og det er ok, de går deres egen vej, og de vil også en dag finde deres egen sandhed. 

For andre vil det være inspirerende, fordi de selv er på vej, og dit lys inspirerer dem til at leve deres egen sandhed. Disse mennesker vil blive en del af din verden, og dit lys hjælper dem, og deres lys hjælper dig. I løfter hinanden. 

Disse ting sker for de fleste mennesker på et ubevidst niveau. De mærker bare, at det gerne vil være sammen med dig, og de elsker den energi, som lyser gennem dig.

Men du vil også opleve, at din autencitet skaber i verden, og det du skaber vil være attraktivt for dem, som søger dit lys. Det er derfor at mange af dem der lever et autentisk liv, vælger at blive selvstændige, simpelthen fordi de har brug for at gå deres egne veje, også i forhold til hvordan de tjener deres penge. 


Coaching -->