At se

Intentionen om at se i sandhed er et af de vigtigste værktøjer i du kan bruge i din spirituelle selvudvikling. At se er at erkende, og erkendelsen ændrer din forståelse, og dermed din opfattelse. 

 
 

Frem for alt ønsker jeg at se

Har du gennemført lektionerne i “Et Kursus i Mirakler”, så har du mødt intentionen om at se flere gange. Men måske har du ikke helt forstået hvad det betyder, for det forklares ikke eksplicit i Kurset. 

Jeg bruger ofte begrebet “at se” på en anden måde. Jeg taler om at man skal “se i sandhed”, for sandheden vil sætte dig fri. 

Men det gør det ikke nødvendigvis mere klart, for hvad betyder det så, at se i sandhed?

Pointen er, at du ikke selv skal finde løsningen på at se i sandhed. Det eneste der kræves af dig, er din intention om at ville se sandheden. Det er din intention som er din handling, resten kommer til dig, når du udlever din intention.

Jeg må have taget fejl

Implicit i din intention om at se i sandhed ligger en erkendelse af, at du ikke hidtil har set i sandhed. Der er en erkendelse i dig af, at du måske har taget fejl i dine domme, at du har misforstået noget, og samtidig er der en villighed til at se det på en anden måde. Det er denne underliggende erkendelse og villighed, som åbner sandhedens døre. For nu har du inviteret sandheden, og har vist din villighed til at lægge din egen version af sandheden til side. Der er ganske enkelt en erkendelse i dig om, at du må have taget fejl.

Selve den erkendelse, at du må have taget fejl, er at se, for alle sande erkendelser er “at se i sandhed”. Du oplever ganske enkelt, at sandheden kommer ind der hvor du tidligere fastholdt din egen opfattelse. Og dette første skridt, at erkende at du tog fejl, er det første du ser i sandhed.

Erkendelser

Al selvudvikling sker via erkendelser. Du kan ikke lære noget om dig selv uden at du samtidig oplever en erkendelse i dit sind. Det er erkendelsen som skaber forandringen, for den gør det muligt at slippe det gamle og introducere de nye, sande, overbevisninger.

Jo flere selverkendelser du har på din spirituelle rejse, jo mere er du parat til at slippe dine gamle overbevisninger og introducere sandheden i stedet.

De store erkendelser

Du vil møde en række store erkendelser på din vej, som alle ændrer din forståelse af dig selv, af andre og af verden. Hver eneste erkendelse forandrer dig, for med erkendelsen slippes en gammel overbevisning, og en ny, sand, erkendelse, træder i stedet.

Den første erkendelse er, at man må have taget fejl. Dette er også den sværeste, for den betyder, at man åbner for Pandoras æske, og det er reelt her din spirituelle udvikling starter. Det er her din opvågning starter.

Taget fejl i hvad? I alt. Hele din forståelse af dig selv, de andre og verden er ikke sand. Det er derfor det er så stor en erkendelse, for den fjerner hele din grundlæggende forståelsesramme.  Og med den erkendelse er der ingen vej tilbage, for med den har du automatisk stillet spørgsmålet; hvad er sandheden? 

Denne første erkendelse; at man har taget fejl er en del af din opvågning. Det er på tide at vågne, du har oplevet det du skal i verden, og nu begynder din rejse tilbage til din sandhed. 

Du møder erkendelsen som en oplevelse af, at det du oplever i verden ikke kan være sandt. Det kan enten være fordi du er så meget i afmagt, at du rammer bunden, og giver op. Eller det kan ske ved at du, som jeg oplevede det, sidder i sofaen en dag og bare erkender, at det her kan ikke være sandt. Det er egentlig ligemeget hvordan det sker, det vigtige er, at der er denne erkendelse af, at dette giver ikke længere mening; jeg må have taget fejl.

Den anden erkendelse er, at du ikke er en fysisk krop, men at du er ånd, der oplever, at være i en fysisk krop. Det er i sig selv en vanvittig erkendelse, fordi den rykker helt grundlæggende ved din selverkendelse. Erkendelsen i sig selv ændrer ikke din oplevelse, og du vil derfor stadig opleve din krop på samme måde som før. Forskellen er bare, at du nu ved, at din sande identitet ikke er i din krop. Den erkendelse starter din rejse indad for at finde dit sande selv. Det rejser spørgsmålet; Hvad er jeg i sandhed?

Den tredje erkendelse er, at alle de andre må være ligesom dig. Men de fleste af dem har ikke erkendt det. De ved ikke hvad de gør, og derfor må de tilgives. Du begynder at se andre mennesker på en anden måde, ligesom du også ser dig selv på en anden måde. Du trækker dine domme tilbage, og du tilgiver nemmere, for du ved, at de andre ikke taler ud fra deres sandhed, og at din indsigt kræver at du tilgiver fremfor at dømme dem. Du forsøger ikke at vække dem, for du ved, at det kun kan ske gennem deres egen erkendelse, når det er tid.

Den fjerde erkendelse er, at verden ikke er hvad du troede. Du forstår, at verden, ligesom du selv, og alle andre, må være ånd. Og det du før så som en fysisk verden, må erkendes som noget andet. 

Den femte erkendelse er, at verden er et spejl, og den afspejler din sindstilstand. Gennem denne erkendelse får du en ny opfattelse af verden, og du forstår at din gamle forståelse af verden var det som  Kurset kalder falsk opfattelse. Du så på verden, og forstod den som en fysisk verden som eksisterede uafhængigt af dig. Nu ser du på den, og forstår, at den blot viser dig hvem du er. Verden bliver nu et læringsredskab, som du bruger i din spirituelle rejse, for du ved, at når du ændrer dig, så kan du se konsekvensen af ændringerne i det du oplever i verden.

Den sjette erkendelse er, at alt kommer fra dig. Intet kan opleves uden at det går gennem din opfattelse, og der er derfor ingen verden uafhængig af din opfattelse. Din opfattelse fortæller dig hvad du oplever ved at fortolke det som kommer til dig gennem dine sanser og ved at matche det med dine tidligere oplevelser og overbevisninger. Din opfattelse er det lærred det hele udspiller sig på, og det er dine overbevisninger, der bestemmer hvad der vises på lærredet. Derfor kommer alt du oplever fra dig selv.

Den syvende erkendelse er, at du kan forandre din verden ved at ændre din opfattelse. Du holder op med automatisk at dømme alt ud fra hvad du tidligere har oplevet. I stedet begynder du at spørge “Hvad er sandheden her”? Og du kigger ikke længere ud i verden for at finde årsagen, du kigger indad, og du bruger det du oplever i verden som et redskab i din selvudvikling.

Den ottende erkendelse er, du kan opleve det du vil. Du ser at skabelsen er tilendebragt, og at din opgave er, at se den gennem de oplevelser du danner. Du ønsker noget; din Fader giver dig det; du frydes og oplevelsen er komplet. Du forstår at verden er perfekt, fordi den altid er et perfekt spejl af din sindstilstand, og du forstår, at du ændrer oplevelsen ved at ændre din sindstilstand. Der er en komplet verden for enhver tænkelig sindstilstand, og du vælger selv hvad du vil opleve.  Alt er perfekt, for det er præcist som du har ønsket det. Kan du ikke lide det du oplever, så skifter du blot sindstilstand, så ændres oplevelsen også, for den er altid et perfekt spejl af din aktuelle sindstilstand.

At se er denne erkendelsesrejse. Det er en rejse som ændrer din verden totalt, men det er også en rejse som sætter dig fri af alle de begrænsninger som du tror findes i verden. Du er kun begrænses af dine egne overbevisninger, og når du ændrer dem, så ændres din verden også, for sådan ændrer du din sindstilstand. Du får altid den oplevelse du beder om, for Guds svar er altid et perfekt match.


Jeg tilbyder coachingforløb til dig, som ønsker hjælp til din spirituelle udviklings. Jeg følges med dig i en periode, og hjælper dig med at transformere dit liv. Læs mere på lifeinspirit.dk.

Jeg arbejder med holistisk udvikling af din virksomhed ud fra en partnerskabsmodel, hvor du betaler med en andel af den meromsætning, du oplever mens vi samarbejder. Læs mere på inspitra.dk.

Photo by Haneen Krimly on Unsplash

Coaching -->